DRUŠTVO MULTIPLE SKLEROZE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

(www.dmszg-zup.hr)

 

Kreativna radionica - kratki filmski zapis

 

 

AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2022. GODINI:

 

 • Danas, 3. svibnja, predsjednica Društva multiple skleroze Zagrebacke županije Branka Lukic potpisala je ugovor Institucionalne potpore dobivene od Grada Zaprešica.

   

 

 

 • Posjetili smo našu dragu Vesnu i njenu asistenticu i lijepo proveli vrijeme.

   

 •  

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2021. GODINI:

   

  • U sklopu projekta " Kreacijom do ciljeva" financiranog od strane Zagrebacke županije u mjesecu prosincu se unutar prostorija udruge održala božicna kreativna radionica sa clanovima Društva multiple skleroze Zagrebacke županije koji su pokazali svoju kreativnost te izradili razlicite božicne ukrase.
  •  

    

    

  • Društvo multiple skleroze Zagrebacke županije upravo sudjeluje na tribini "Životni izazovi u doba pandemije" koju je organizirala Zagrebacka županija, Upravni odjel za socijalnu skrb i hrvatske branitelje.
  •  

  • NACIONALNI DAN MULTIPLE SKLEROZE
   Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije je u mjesecu rujnu obilježavalo Nacionalni dan MS 2021 koji je uključivao MS Vikend i MS tjedan.
   Povodom obilježavanja Nacionalnog dana oboljelih od multiple skleroze putem virtualnih radionica održali su se različiti online razgovori sa različitim stručnjacima ( socijalnim radnikom, neurologom) te smo kao udruga sudjelovali na okruglom stolu na temu „ Cijepljenje osoba s MS-om protiv COVID – 19 u Republici Hrvatskoj“ uz sudjelovanje neurologa, liječnice primarne zdravstvene zaštite i predstavnika HZJZ-a. Predsjednici i zaposlenici udruga sudjelovali su i u MS vikendu na različitim predavanjima koja su se održala tri dana. Predavanja su održali različiti predstavnici Zakladne uprave SOLIDARNE i ostali stručnjaci neurolozi. U sklopu MS vikenda kao udruga predstavili smo svoju viziju budućnosti, liječenja i rehabilitacije oboljelih od multiple skleroze putem plakata.

   


   

   

  • EUROPSKI TJEDAN MOBILNOSTI
  • Grad Zaprešić je u rujnu 2021 godine obilježio tjedan mobilnosti te je posljednjeg dana 22.09.2021 godine organiziran susret vozača ZET-a i osoba s invaliditetom. Tijekom susreta raspravljalo se o problemu osoba s invaliditetom u javnom prijevozu te smo kao udruga zajedno sa članovima udruge razgovarali o navedenoj problematici s ciljem unaprjeđenja javnog prijevoza za osobe s invaliditetom.

   

   

   

   

  • KREATIVNE RADIONICE
   U sklopu projekta Zagrebačke županije "Kreacijom do ciljeva" u mjesecu rujnu su se unutar prostorija udruge održale kreativne radionice kako bi se članovi udruge međusobno družili, a ujedno i putem kreativnih radionica razvijali svijest o vlastitim sposobnostima, mogućnostima te povećali samopouzdanje i stekli nove vještine.

   

   

   

   

  Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije prilagodilo je rad i aktivnosti udruge pridržavajući se epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite koje su uzrokovane pojavom COVID-19 te je svim zaposlenicima Udruge osigurana zaštitna oprema (maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva) kako bi mogli sigurno obavljati svoj posao kod korisnika usluge osobne asistencije ili unutar Udruge.

  • Danas, 08.05.2021. predsjednica Društva multiple skleroze Zagrebačke županije potpisala je ugovor o financiranju projekta " Kreacijom do cija", financiranog od strane Zagrebačke županije.

   

   

   

  • Zagrebačka županija i Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije zaključili su dana 6. svibnja 2021. godine Ugovor o dodjeli financijskih sredstava u 2021. godini pod nazivom "Kreacijom do ciljeva" koji će se provoditi tijekom 2021. godine. Cilj provedbe projekta je putem različitih tehnika na kreativnim radionicama koje se provode s osobama oboljelim od multiple skleroze podići razinu kvalitete života osobama s multiplom sklerozom te razviti svijest o vlastitim sposobnostima oboljelih.
  • Grad Zaprešić i Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije potpisali su dana 06.05.2021. godine Ugovor o institucionalnoj potpori za organizacijski razvoj i poslovanje Udruge koji se financira iz sredstava proračuna grada Zaprešića za 2021. godinu od početno 01. siječnja do zaključno 31. prosinca 2021. godine.
  • Dana 12.01.2021. godine Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije je u partnerstvu sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske potpisalo Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koji se financiraju iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom "Osobni asistent - podrška samostalnom življenju osobama s multiplom sklerozom 3". Provedbom projekta zajednički doprinosimo unapređenju kvalitete života osoba s najtežim oblikom invaliditeta u zajednici te omogućujemo osobama s najtežim oblikom invaliditeta socijalnu uključenost, ostvarivanje ljudskih prava i dostojanstva te omogućavannje neovisnog življenja.
  • Dana 11.01. 2021. godine Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije potpisalo je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koji se financira iz Europskog socijalnog fonda pod nazivom "Usluga osobne asistencije za osobe s multiplom sklerozom u Zagrebačkoj županiji" za razdoblje do srpnja 2022. godine. Cilj projekta je doprinos jaćanju socijalnog uključivanja i unapređenja kvalitete života oboljelih od multiple skleroze s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta kroz daljnji razvoj i poboljšanje kvalitete usluge osobne asistencije na području Zagrebačke županije.
  • Društvo multipla skleroze Zagrebačke Županije potpisalo je s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Ugovor o dodjeli financijskih sredstava pod nazivom "Osiguranje usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta" za provedbu treće godine trogodišnjeg programa udruga koje pružaju usluge asistencije osobama s invaliditetom u Republici Hrvatskoj. Razdoblje provedbe treće godine je 12 mjeseci s rokom provedbe od 1. siječnja 2021. do 31. prosinca 2021. godine.

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2020. GODINI:

   

  • "Osobni asistent - podrška samostalnom življenju osobama s invaliditetom 3 - faza III". Projekt se provodi u partnerstvu sa SDMSH od 01.11.2020., a financira ga Europski socijalni fond.
  • Projekt "Usluga osobne asistencije osobama s multiplom sklerozom u Zagrebačkoj županiji", faza III. Projekt se provodi u partnerstvu sa SDMSH od 04.12.2020., a financiran je od strane Europskog socijalnog fonda.
  • Projekt "Usluga socijalne asistencije osobama s multiplom sklerozom u Zagrebačkoj županiji", faza II. Projekt financira Europski socijalni fond.
  • Projekt pod nazivom "Osobni asistent - podrška samostalnom življenju osobama s invaliditetom 3, faza II". Projekt se provodi u partnerstvu sa SDMSH, a financiran je od strane Europskog socijalnog fonda.
  • Projekt "Osiguranje usluge osobnog asistenta s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta". Financijska podrška Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.
  • Projekt "Nauči me - uključi me" uz financijsku podršku Zagrebačke županije.
  • Institucionalna podrška Grada Zaprešića.
  • Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, predstavili smo kratki film "Život s multiplom sklerozom u doba COVID-19 - Društvo MS Zagrebačke županije". Film je snimljen u prostorijama Društva multiple skleroze Zagrebačke županije, a u njemu govore članovi i predsjednica Društva - o nošenju s pandemijom, prevladavanju svakodnevnih prepreka i kako je Udruga svojim članovima pokušala olakšati ovo neizvjesno vrijeme. Film je snimljen u sklopu projekta "Pravom informacijom do poboljšanja zdravlja osoba s multiplom sklerozom" i financiran od Grada Zaprešića. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2745187069129995&id=100009161862855&sfnsn=mo
  • Povodom Nacionalnog dana multiple skleroze, u okviru tjedna MS-a, Savez društava multiple skleroze organizirao je treći MedTalk na kojem se govorilo o novostima u liječenju te bolesti, a sudjelovala je i naša Udruga.
  • Članovi Uduge 2. prosinca sudjelovali su na 2. virtualnoj radionici "Sekundarno progresivna multipla skleroza - Što očekivati?"
  • 13. lipnja održana je redovna izborna skupština Društva multiple skleroze Zagrebačke županije. (opširnije)
  • 9. ožujka održana je radionica "Peer Councelling - metoda osnaživanja oboljelih od multiple skleroze za sva područja života". Zahvaljujemo se Borisu Blažiniću na video poruci i podršci pri osmišljavanju radionice. Hvala svim članovima Društva na dolasku. (opširnije)

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2019. GODINI:

   

  • Program "Osobni asistenti" - trogodišnji program, financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
  • Projekt "Osobni asistent ESF" u partnerstvu sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske.
  • Projekt "Institucionalna potpora" grada Zaprešića koji nam već niz godina financira najam prostora i režijske troškove.
  • Projekt "Djela ruku 2" financiran od strane Zagrebačke županije (potpisan je ugovor za rad Društva).!!!
  • Projekt "BoNtoniraj se za MS2" financiran od strane grada Zaprešića.
  • Radionica "Pripremi se za posao" (u suradnji sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske), a namijenjena oboljelima od multiple skleroze s područja Zagrebačke županije. Cilj radionica bio je razviti potencijale i informirati oboljele o mogućnostima zapošljavanja s obzirom na dijagnozu te savjetovanje pri odlasku na tržište rada.!!!
  • Sudjelovanje na XII. hrvatskom simpoziju oboljelih od multiple skleroze koji se održao od 27.09. do 29.09. u hotelu "Picok" u Đurđevcu.
  • Sudjelovanje na 24. hrvatskom simpoziju osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem o temi "Konvencija UN-a o pravima osoba s invaliditetom - globalni ciljevi održivog razvoja do 2030., zapošljavanje na otvorenom tržištu rada i usluge osobnih pomagača.
  • Obilježavanje Svjetskog dana oboljelih od multiple skleroze u suradnji sa Savezom društava multiple skleroze Hrvatske, a koje je održano u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik.
  • Sudjelovanje na okruglom stolu povodom Svjetskog dana multiple skleroze 2019. u organizaciji Saveza društava multiple skleroze Hrvatske
  • 13. listopada Društvu multiple skleroze Zagrebačke županije uručena je medalja za dugogodišnji rad od strane gradonačelnika Grada Zaprešića Željka Turka.!!
  • Povodom 21. rođendana Grada Zaprešića i Gospodarskog sajma naše Društvo izlaže radove koje su izradili članovi društva!!
  • 4. svibnja Društvo je je uspješno odradilo redovnu godišnju skupštinu. Ovim putem zahvaljujemo se našoj osobnoj asistentici na torti, velika hvala!!!

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2018. GODINI:

   

  • Projekt "Osobni asistent za oboljele od multiple skleroze na području Zagrebačke županije". Financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
  • Projekt "Usluga osobne asistencije osobama s multiplom sklerozom na području Zagrebačke županije". Financira Europski socijalni fond.
  • Projekt "Osobni asistent - podrška samostalnom življenju osobama s invaliditetom 3", financiran od stane Europskog socijalnog fonda.
  • Projekt "Djela ruku", financiran od strane Zagrebačke županije.
  • Projekt "Bontoniraj se za MS", financijska podrška Grada Zaprešića.
  • Institucionalna potpora Grada Zaprešića.

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2017. GODINI:

   

  • Program obilježavanja Nacionalnog dana multiple skleroze 2017. godine (opširnije)

  Provedeni projekti:

  • Projekt pod nazivom "Poboljšanje zdravlja osoba s multiplom sklerozom s područja Zagrebačke županije". Finaciran od strane Grada Zaprešića.

   

   

  • "Institucionalna potpora"; financijska potpora Grada Zaprešića.

   

  • Projekt pod nazivom "Informiranost znači uključenost 2". Financijska podrška Zagrebačke županije.

   

  • Projekt pod nazivom "Osiguranje osobnog asistenta za osobe s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta". Financijska podrška Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, 2. godina provođenja.

   

   

  • Projekt pod nazivom "Osobni asistent - podrška samostalnom življenju osobama s multiplom sklerozom 2". Financiran od strane ESF u partnerstvu sa SDMS Hrvatske.

   

   

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2016. GODINI:

   

  • Prijem kod predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović povodom međunarodnog dana osoba s invaliditetom (opširnije)

   

  • "Kreativnost je moja beskrajna mogućnost" - projekt financiran od strane Zagrebačke županije (opširnije)

   

   

   

  • Društvu Zagrebačke županije odobrena su financijska sredstva od strane Zagrebačke županije odjel za zdravstvo i socijalnu skrb za 2016. godinu, za projekt pod nazivom "Kreativnost je moja beskrajna mogućnost".

   

   

   

  • Stručna služba župana Zagrebačke županije financirala je projekt "Informiranost znači uključenost":

   

   

   

  • Nacionalna Zaklada odobrila je dio financijskih  sredstava za rad Društva multiple skleroze Zagrebačke županije za 2016. godinu. 

   

   

  • Sudjelovanje u emisiji Bitno na Mreži tv (emisija od 21.4.2016. posvećena oboljelima od multiple skleroze) - cijelu emisiju možete pogledati na http://mreza.tv/bitno-s-gordanom-stojicem/

   

   

  • 25. siječnja u Ministarstvu socijalne politike i mladih potpisali smo projekt Osobni asistent koji se produžuje na naredne sljedeće tri godine.

   

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2015. GODINI:

   

   

  • Aukcija slika u "Klubu Zapreščan" - pomoć našem članu Andriji Medovskom u prilagodbi kupaonice (opširnije)

   

  • Završna radionica "Psihološka podrška i prava iz socijalne skrbi" (opširnije)

   

  • U Zaprešiću obilježen Međunarodni dana volontera, ljudskih prava i Dan osoba s invaliditetom (opširnije)

   

   

   

   

  • Projekt ''Osobni asistent za oboljele od multiple skleroze na području Zagrebačke županije'' (opširnije)

   

   

   

   

   

   

  • Seminar na temu "Pristupačnost za osobe oboljele od multiple skleroze (opširnije)

   

  • Sudjelovanje na 16. Gospodarskom sajmu u Zaprešiću (opširnije)

   

   

   

   

  • Svečano obilježavanje Nacionalnog dana multiple skleroze (opširnije)

   

   

  • Pozivamo Vas na sudjelovanje na kreativnim radionicama prema sljedećem rasporedu (opširnije)

   

   

   

  • Pozivamo Vas na sudjelovanje na radionicama podrške (opširnije)

   

  • Pozivamo Vas na predavanje "Vježbanje po Bobath konceptu" 23.09. 2015. (opširnije)
   

   

  • Potpora za projekt 'Važno je biti informiran'' od strane Zagrebačke županije - Stručna služba Župana

   


   

  • Godišnji izvještaj o radu Društva 2014. godine (opširnije)

   

  AKTIVNOSTI DMS ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2014. GODINI:

   

  • Klub Zapreščana održao humanitarnu aukciju slika za našeg člana Tihomira Tomljenovića (opširnije)

   

   

  • Seminar "Klinička slika i suvremena dijagnostika multiple skleroze" (opširnije)

    

  • "Lidl Hrvatska" Udruzi donira proizvode iz svog asortimana (opširnije)

   

  • Predstavljanje proizvoda tvrtke "Ortosolesa" (asortimana ortopedskih pomagala) u prostorijama Društva (opširnije)

   

  • Sudjelovanje na Gospodarskom sajmu u Zaprešiću (opširnije)

   

   

  • 26.09.2014. obilježen je "Nacionalni dan oboljelih od multiple skleroze" kao i 35-ta godišnjica djelovanja Saveza. Održana je konferencija na temu: "EUReMS registar - alat za suvremenu uspostavu socijalne pravde za osobe s multiplom sklerozom"(opširnije)

   

  • Svečano obilježavanje 10 godina rada Društva (opširnije)

   

  • Odobrena sredstva od Ministarstva socijalne politike i mladih za drugu godinu programa ''Osobni asistent''

   

  • Grad Zaprešić – financijska podrška

   

  • Zagrebačka županija – odobren projekt pod nazivom ''Rehabilitacija putem kreativnog izražavanja''

   

   

   

  AKTIVNOSTI DRUŠTVA MULTIPLE SKLEROZE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2013. GODINI:

   

  • Obilježeno 5 godina rada institucije Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom (opširnije)

   

   

  • Kreativni radovi vrijednih ruku članova multiple skleroze Zagrebačke županije (opširnije)

   

  • Odobrena financijska potpora Grada Zaprešića za 2013. godinu za rad udruge Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije - financiranje prostora i režijskih troškova za rad Društva. Zahvaljujemo se Gradu Zaprešiću na financijskoj potpori.

   

  • Odobrena financijska sredstva od strane Zagrebačke županije za projekt pod nazivom "BITI JEDINSTVEN/A JE MOJ STIL ŽIVOTA". Zahvaljujemo se Zagrebačkoj županiji na financijskoj potpori

   

  • "BITI JEDINSTVEN/A JE MOJ STIL ŽIVOTA"

  Poštovani/e, po odobrenom projektu ZAGREBAČKE ŽUPANIJE krećemo s radionicama i edukacijom uz stručno vodstvo Željke Mazzi, mag. socijalnog rada iz Centra za edukaciju i savjetovanje ISKRA.

  S radošću Vas očekujemo na projektnim aktivnostima, predsjednica Društva, Branka Lukić

  .

   

  Dana 8.11.2013. u prostorijama Društva multiple skleroze Zagrebačke županije u Zaprešiću održane su radionice podrške za osobe oboljele od multiple skleroze i njihovu obitelj. Radionice podrške izvodila je mag.soc.rada Željka Mazzi iz Centra za edukaciju i savjetovanje Iskra.

   

  22.11.2013. godine u prostorijama Društva multiple skleroze Zagrebačke županije u Zaprešiću, održale su se radionice psihološke podrške za članove udruge i njihovu obitelj na temu "Biti pozitivan/a je moj stil života". Radionice podrške vodila je mag.soc.rada Željka Mazi.

   

  • XVIII. Hrvatski simpozij osoba s invaliditetom s međunarodnim sudjelovanjem (opširnije)
  • Gospodarski sajam u Zaprešiću 2013. godine (opširnije)
  • Obilježen Nacionalni dan oboljelih od multiple skleroze (opširnije)

  • U Zaprešiću obilježen Svjetski dan multiple skleroze (opširnije)

    .

    .

   POZIVNICA

   Poštovani/e, pozivamo Vas da nam se pridružite povodom Svjetskog dana multiple skleroze koji će se održati dana 27.05.2013. godine u Zaprešiću.

   Povodom te svečanosti upriličit će se i otvaranje prilazne rampe za osobe s invaliditetom u zgradu policijske postaje u Zaprešiću.

   Svečanost počinje u 10:00 sati, a nastavit će se u prostorijama Društva multiple skleroze Zagrebačke županije - Krušlinova 6, Zaprešić, uz skromni domjenak.

   Unaprijed se veselimo Vašem dolasku.

   Predsjednica Društva multiple skleroze Zagrebačke županije

   Branka Lukić

   .

   

  .

  • Odobrena sredstva od strane MINISTARSTVA SOCIJALNE POLITIKE I MLADIH "OSOBNI ASISTENT" za 11 osoba s najtežim stupnjem invaliditeta. Projekt će se financirati kroz tri godine.
  • Odobrena financijska institucionalna podrška kroz pilot-program NACIONALNE ZAKLADE ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA s MINISTARSTVOM SOCIJALNE POLITIKE I MLADIH ZA 2013. GODINU. Zahvaljujemo se na ukazanoj potpori.

   

   

  AKTIVNOSTI DRUŠTVA MULTIPLE SKLEROZE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2012. GODINI:

   

  • Izložba kreativnih radova udruge na 14. sajmu gospodarstva u Zaprešiću (opširnije)
  • Projekt osobnog asistenta (Ministarstvo socijalne politike i mladih)

  sl5

   

  AKTIVNOSTI DRUŠTVA MULTIPLE SKLEROZE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2011. GODINI:

  • "Nacionalni dan multiple skleroze", 24.09.2011. (opširnije)
  • 25.09.2011. godine održana je Promotivno prodajna izložba proizvoda budućih MS zadrugara u City Centru One.
  • 26.09.2011. godine u hotelu Westin održana je konferencija pod nazivom "Pan-Europske nejednakosti u pristupu tretmanu za oboljele od MS-a - Europski kodeks dobre prakse o MS-u".

  Radionice trenutno u tijeku (novi projekti koji kreću od mjeseca rujna):

  • "Želim biti dio života lokalne zajednice" 2011./2012. - financira Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi (opširnije)
  • "Neovisan život i osobni integritet osoba s invaliditetom - financijska podrška Zagrebačke županije
  • Osobni asistenti - Ministarstvo branitelja
  • Kreativne radionice - raspored za rujan
   (opširnije)

  Kreativne radionice

  • Maske
  • Oslikavanje svile (pogledajte sajam u Zaprešiću 2010.)

  AKTIVNOSTI DRUŠTVA MULTIPLE SKLEROZE ZAGREBAČKE ŽUPANIJE U 2010. GODINI: