Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije

20-a godišnjica Društva multiple skleroze Zagrebačke županije

Dana 16.9.2023. , Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije proslavilo je dvadesetu godišnjicu postojanja. 20 godina postojanja i rada je iza nas!

20 godina rada sa svim usponima i padovima, suzama i osmjesima, naporima i trudom, posustanjima i odricanjem. Nije bilo lako jer kao i uvijek trnovit je put do cilja no, danas ne bi bili tu gdje jesmo da se nismo lavovski borili te da se nismo zajednički podržavali i motivirali da ostvarimo cilj našeg društva , a to je unapređenje kvalitete života oboljelih od multiple skleroze na području Zagrebačke županije. Davne 2003 osnovana je sekcija Društva multiple skleroze Zagrebačke županije a već 2004. godine Sekcija Društva  multiple  skleroze Zagrebačke županije dobiva novi naziv Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije i predsjednica  DMSZŽ postaje Branka Lukić koja je još dan danas s nama. Skučeni prostor u sjedištu Zagreba mijenjamo za sjedište  u našem Zaprešiću , renoviramo i opremamo prostor te ga prilagođavamo za nama najvažnije osobe, a to su osobe s multiplom sklerozom. Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije je jedina udruga za osobe s multiplom sklerozom na području Zagrebačke županiju. Danas brojimo 214 članova , provodimo brojne projekte, provodimo uslugu osobne asistencije i skrbimo o potrebama osoba s multiplom sklerozom. Ovoj svečanosti prisustvovali su čelnici Zagrebačke županije, gospođa Ksenija Čuljak –  pročelnica odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i Hrvatske branitelje Zagrebačke županije, čelnici Grada Zaprešića, gospođa Sandra Sabol Valenčak, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti.   Savez društava multiple skleroze Hrvatske , naši djelatnici, osobni  asistenti, volonteri i članovi Društva multiple skleroze Zagrebačke županije.

Također smo toga dana obilježili Nacionalni dan multiple skleroze, uz prigodno predavanje Dijane Roginić – izvršne  direktorice Saveza društava multiple skleroze Hrvatske  o podršci i uslugama Saveza multiple skleroze Hrvatske.

Podijeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Skip to content