Društvo multiple skleroze Zagrebačke županije

Kampanja “Ja sam više od MS-a!” – Svjetski dan multiple skleroze 2023

Svjetski dan multiple skleroze obilježava se svake godine 30. svibnja. Ove godine kampanja „Ja sam više od MS-a!“, koju svi zajedno provodimo (Savez društava multiple skleroze Hrvatske i sve njene članice) ima za cilj podizati svijest javnosti o nevidljivim simptomima multiple skleroze, ali i mijenjanju predrasuda o MS-u.

Onaj tko s multiplom sklerozom živi svaki dan, cijeli dan, osjeća sve njene simptome, ali oni nevidljivi su neopisivi. Nekada imaš osjećaj da drugi oko tebe ne znaju koliko ti je teško, jer imaš osjećaj da ti okolina ne vjeruje, a ukoliko si i nekome govorio/la o svojim nevidljivim simptomima, nisi imao/la osjećaj da je to netko uvažio. Je li o njima govoriš ili ne govoriš te je li te uopće okolina razumije
kada kažeš da osjećaš umor, bol, da imaš vrtoglavicu ili ne možeš spavati. Važno je da se o nevidljivim simptomima govori, da se spozna njihova važnost u predviđanju MS-a ali i tijeku liječenja.

Molimo te da odvojiš nekoliko minuta svog dragocjenog vremena i ispuniš anketu. S obzirom da je malo istraživanja koja se usredotočuju na nevidljive simptome i njihov specifičan učinak cilj ove ankete je saznati na koji način nevidljivi simptomi utječu na život osoba s MS-om. Ova anketa provodi se u sklopu kampanje Ja sam više od MS-a, te će rezultati ankete biti predstavljeni javnosti uoči Svjetskog dana multiple skleroze 2023.

Anketa je dostupna na sljedećem linku: https://sdmsh.com.hr/anketa-za-oboljele-od-multiple-skleroze-nevidljivi-simptomi-i-ms/

#nevidljiviMS #JasamviseodMSa #MS #multiplaskleroza #multiplesclerosis #worldMSday #svjetskidanmsa #worldmsday2023

Podijeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ostale novosti

Skip to content